Säkerhet och kvalitet


Lekplatser som finns på platser där många kan använda den har krav på att vissa säkerhetskrav uppfylls. Dessa anges i EU-standarderna EN1176 och EN1177 och gäller såväl själva lekplatsutrustningen som fallunderlaget.  Det är fastighetsägaren eller styrelsen för verksamheten som är ansvarig för säkerheten på lekplatsen. Om en besiktning av lekplatsen behövs kan vi förmedla kontakter för det.

Eftersom de flesta produkter vi erbjuder är typgodkända av TÜV för att uppfylla villkoren i EN1176 kommer en eventuell lekplatsbesiktning inte orsaka några problem. Typgodkännandet förutsätter förstås att installationen sker enligt anvisning med de säkerhetsavstånd och underlagskrav som gäller, men vid osäkerhet kan en besiktningsman konsulteras i anläggningsfasen av projektet. En enkel riktlinje är att ha ett säkerhetsavstånd på minst två meter omkring hela lekutrustningen.

De produkter för lekplatser som vi levererar tillverkas av en leverantör som är ISO certifierad både för kvalitet och miljö enligt ISO 9001 och ISO 14001. Processer som är verifierade av Bureau Veritas.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail